Українці Португалії влаштовують мітинг з вимогою звільнити українських моряків

Українці Португалії влаштовують мітинг з вимогою звільнити українських моряків

Укрінформ
Українська діаспора у Лісабоні влаштовує мітинг з вимогою звільнити українських моряків, захоплених російськими військовими біля Керченської протоки.

Про це повідомляє Спілка українців у Португалії.

"Просимо всіх приєднатися до мітингу щодо визволення наших моряків з московського полону, який пройде 9 грудня 2018 року о 12:00 годині на Praça do Comércio (поряд з річкою)", - йдеться у повідомленні.

Також у спілці зазначається, що напередодні українська громада у Португалії звернулася до голови Асамблеї Португалії Едуардо Ферро Родрігеса з проханням прийняти резолюцію щодо звільнення українських моряків з московського полону: "Ми, як громада, повинні також показати, що нам небайдужа доля наших захисників", - підкреслили у громаді.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряки.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Тепер 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока і Андрій Ейдер - також у Москві, в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-