Саджан відзначив внесок українців у розбудову Канади

Саджан відзначив внесок українців у розбудову Канади

Укрінформ
Українська громада суттєвим чином доклалася до становлення сучасної успішної Канади.

Таку думку у своєму виступі під час заходу до Дня пам’яті жертв голодоморів висловив міністр оборони Канади Харджит Саджан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українські канадці багато вклали до канадського успішного багатокультурного суспільства своїм мистецтвом, культурою та духом витривалості. Канада та Україна виробили міцні культурні, політичні, оборонні, економічні та соціальні зв’язки, які українські канадці активно допомагали розбудовувати”, - сказав Саджан від імені усього уряду Канади.

Він наголосив, що Канада “пишається можливістю запропонувати Україні непохитну підтримку та дружбу”. “Ми першими визнали незалежність України від СРСР у 1991 році і ми тверді у нашій політичній, економічній та військовій підтримці України та її територіальної цілісності”, - зазначив міністр.

Саджан нагадав, що минулоріч Канада продовжила свою військову тренувальну місію UNIFIER в Україні та участь у багатонаціональному батальйоні НАТО в Латвії. “Окрім цього, минулого літа Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності, що є гарною новиною для економік обох держав”, -  додав він.

Читайте також: Лідер канадської опозиції привітав українців із Днем Гідності та Свободи

Як відомо, понад 1.3 млн громадян Канади мають українське коріння. Таким чином, українці становлять одну з найчисленніших етнічних груп країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-