У канадському парламенті вшанували жертв Голодомору

У канадському парламенті вшанували жертв Голодомору

Укрінформ
У федеральному парламенті Канади в Оттаві відбувся офіційний захід у зв'язку з 85 роковинами Голодомору в Україні.

Як передає кореспондент Укрінформу, прийом відвідали лідери української громади, дипломати, депутати від різних партій та три федеральні міністри.

Звернення від уряду Канади озвучив міністр оборони Харджит Саджан. Він згадав про значний внесок вихідців з України у становлення і розвиток Канади і закликав ніколи не дозволити подібному на Голодомор жахіттю повторитися.

У свою чергу посол України в Канаді Андрій Шевченко подякував канадцям за збереження української культурної спадщини, часто недоступної мешканцям радянської України. Він нагадав, що перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору був встановлений у канадській провінції Альберта за 30 років до того, як подібний монумент з’явився у Києві.

На заході були присутні і двоє свідків Голодомору, які спільно запалили свічу пам’яті.

Гості мали також змогу переглянути виставку, розгорнуту у одному із приміщень парламенту, про жахливий штучний голод, на який українців прирекли радянські керманичі.

Читайте також: У Польщі молитимуться за жертв Голодомору в Україні

Нагадаємо, Канада стала першою державою, яка визнала Голодомор актом геноциду українців ще у 2008 році. Відтоді у парламенті країни регулярно проходять офіційні заходи у зв'язку з роковинами тих жахливих подій.

Фото: Посольство України в Канаді

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-