У Гельсінкі стартують українські кінодні

У Гельсінкі стартують українські кінодні

Укрінформ
У фінській столиці 16-17 листопада відбудуться Дні українського кіно, в рамках якого покажуть соціальну комедію «Герой мого часу» та анімаційний мультфільм «Викрадена принцеса».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ідея цьогорічних кіноднів – показати чим живе Україна, окрім війни, яким є мирне існування в країні. Військовому конфлікту з Росією того року ми вже присвячували фільми «Школа №3» та «Кіборги». Дійсно війна – одна з топових тем, з якою асоціюється Україна за кордоном. Проте попри все країна продовжує розвиватися, зокрема у сфері культури, про що свідчить значна кількість свіжих кінострічок. Цьогоріч ми покажемо «Героя мого часу» та «Викрадену принцесу», - розказала координаторка проекту Наталя Терамае (Дмитренко).

За її словами, після показу «Герой мого часу» заплановано скайп-конференцію із режисеркою фільму Тоньою Ноябрьовою. 

Також вона зазначила, що мультфільм «Викрадена принцеса» (реж. Олег Маламуж) буде цікавий глядачам різного віку як сучасний проект сімейного кіно, а також дасть можливість попрактикувати знання української мови.

«Крім іноземців, нашою цільовою аудиторіє також є українські діти, які живуть за кордоном. Оскільки, як правило, вони добре інтегровані у фінське суспільство, але їм бракує зв'язків із українською культурою», - пояснила Терамае (Дмитренко). 

Українські кінодні пройдуть 16 листопада о 18:30 та 17 листопада о 13:30 в одному з центральних кінозалів Гельсінкі - Kino K-13 за адресою: Helsinki, Kanavakatu 12. 

Організатори та партнери заходу - Товариство українців у Фінляндії, Посольство України у Фінляндії, місцева влада Гельсінкі, Відкрита група Суомі-Україна-Сильта.

Фільм «Герой мого часу» – соціальна комедія про молодого хлопця, який приїхав до столиці у пошуках кращого життя. Це універсальна історія, яка буде близькою місцевій аудиторії, адже кожне суспільство переживає внутрішню міграцію населення до метрополії. 

Мультфільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» вийшов на екрани 7 березня цього року і став хітом українського кінопрокату. Вже у перший вікенд його подивилися 285 тис. 784 глядачів, а бокс-офіс склав 21 млн 489 тис. 581 грн, встановивши новий рекорд для фільмів українського виробництва. Права на показ фільму придбали понад 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-