Австралійські ЗМІ пишуть про спогади очевидців Голодомору в Україні

Австралійські ЗМІ пишуть про спогади очевидців Голодомору в Україні

Укрінформ
Австралійське видання Herald Sun присвятило низку публікацій очевидцям Голодомору 1932-1933 років в Україні, які зараз проживають на Зеленому континенті.

З однією з публікацій Herald Sun можна ознайомитися за посиланням.

“Коли Григорію Хоменку було вісім років, він бачив жахіття, які ніколи не повинна бачити жодна дитина”, - пише видання про 93-річного українця із Мельбурна.

Нагода поспілкуватися із Григорієм Хоменком журналістам видання випала під час відкритої нещодавно у Мельбурні виставки фотопортретів австралійських українців-очевидців цієї страшної трагедії.

Herald Sun розповідає австралійській аудиторії про геноцид, який українці називають Голодомором, що означає “смерть від голоду”.

За словами авторки публікації, організована українцями Австралії виставка присвячена 85-й річниці трагедії та покликана сприяти розширенню знань світу про геноцид, який за масштабами був подібним до єврейського Голокосту.

Читайте також: У Мельбурні відкрили фотовиставку з обличчями свідків Голодомору

Крім того, авторка Хлої Лівадіс вважає, що такі заходи - необхідна данина “мільйонам людей, які померли через антигуманну політику радянського уряду”.

У матеріалі детально описується експозиція, яка, окрім фото очевидців, містить цитати істориків та публікації закордонних видань про Голодомор.

Фото: Herald Sun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-