Літургії українською мовою проводять у Салоніках щомісяця

Літургії українською мовою проводять у Салоніках щомісяця

Укрінформ
У грецькому місті Салоніки в історичному храмі Святого Миколая Орфаноса відбулася служба Божа церковнослов’янською та українською мовами. Такі літургії проводяться регулярно щомісяця з 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба консульства України в Салоніках.

"У суботу 3 листопада 2018 року в історичному храмі Святого Миколая Орфаноса було звершено Божественну літургію церковнослов’янською та українською мовами", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що на літургії були присутні консул-керівник Консульства України в Салоніках Олександр Воронін з родиною, представники української громади Салонік та прихожани храму.

Як повідомили у консульстві, проект із проведення богослужінь для української громади було започатковано у лютому 2016 року Священним Царським Патріаршим і Ставропігійним Монастирем Влатадон з ініціативи Консульства України в Салоніках.

Служби проводяться з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія I та звершується одним із священників монастиря українцем отцем Юрієм (Гнатів) щомісяця (як привило, кожну останню суботу місяця) та у свята в храмі Святого Миколая Орфаноса.

Також у цьому храмі регулярно збирається українська громада Салоніків, що налічує близько 3000 осіб, для обговорення актуальних питань життя за кордоном та проведення спільних культурно-гуманітарних заходів. Результатом цих зустрічей стало створення у 2017 році першої громадянської організації українців у Північній Греції – "Джерело"..

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-