В Ізраїлі вшанували пам'ять жертв Голодомору

В Ізраїлі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
У церкві Тель-Авіва відбулася божественна літургія за жертвами Голодомору в Україні 1932-1933 років у рамках міжнародної акції "Запалімо свічку пам'яті!".

Про це повідомляється на Facebook-сторінці посольства України в Ізраїлі.

"1 листопада 2018 року в Ізраїлі відбулась міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті!". В рамках акції на території Мелькітської греко-католицької церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці в місті Тель-Авів відслужилася божественна літургія за померлими під час Голодомору 1932-1933 років в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у посольстві, під час поминального заходу посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко розповів про наслідки Голодомору в Україні, наголосивши на необхідності збереження пам’яті про злочин сталінського режиму. Також глава дипмісії підкреслив важливе значення підтримки громади у питанні визнання Ізраїлем Голодомору 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу.

Учасники акції, серед яких - представники української громади та дипломати, зачитали імена 85 померлих від Голодомору дітей зі списку мільйонів та вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічку.

Акцію організували посольство України в Ізраїлі та Українська греко-католицька церква в цій країні.

Як повідомляв Укрінформ, до 85-их роковин Голодомору в Україні і світі проходять пам'ятні заходи. Зокрема, 1 вересня 2018 року розпочалася міжнародна акція "Запалімо свічку пам'яті!", яку планується провести у 85 країнах світу. Її метою є об'єднання українців усього світу і громадян інших країн, щоб вшанувати пам'ять про один із найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

Акція завершиться у Києві 24 листопада на День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Фото зі сторінки у Фейсбуці посольства України в Ізраїлі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-