Вихованці Палацу культури Харкова дали два виступи у Берліні

Вихованці Палацу культури Харкова дали два виступи у Берліні

Фото
Укрінформ
Юні вихованці Палацу культури дітей Харківського тракторного заводу у рамках партнерських обмінів між берлінським районом Целендорф та Індустріальним районом Харкова побували у німецькій столиці, де дали два виступи.

Приїзд організовано за підтримки Організації міського партнерства Штегліц-Целендорф-Харків, повідомила Укрінформу член дирекції Ольга Пішель.

"Поїздка здійснюється з 27 жовтня по 2 листопада у рамках програми "Музика об'єднує", - повідомила Пішель, яка керує кількома напрямками волонтерської і благодійної діяльності, у тому числі по роботі з дітьми.

"Ця наша дружба триває вже 28 років. Кожні 2 роки ми приїжджаємо сюди на запрошення партнерського товариства, магістрату", - розповіла агентству директор Палацу культури Лариса Москальова.

Вона відзначила, що у кожній поїздці майже завжди нові вихованці, цього разу це 15 артистів віком від 14 до 20 років. Це дуже корисний для них досвід і пізнавальна подорож. Юним харків'янам організовують екскурсії, з ними працюють волонтери. 

Вихованці Палацу культури Харкова дали два виступи у Берліні / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

"Ми всі знаємо, які скрутні часи переживає наразі Україна, особливо це стосується сходу країни. Тим важливіше, що ми саме у ці часи активно розвиваємо контакти", - сказав заступник бургомістра району Штегліц-Целендорф Міхаель Карніцкі, який сам вже неодноразово побував у Харкові.

Партнерство між берлінським і харківським районами бере початок від 24 жовтня 1990 року, нагадав Карніцкі. У його рамках здійснюються культурні, молодіжні та обміни на політичному рівні. Крім того, німецька столиця відправила до дитячої лікарні номер 16 Харкова 27 гуманітарних транспортів, фінансова підтримка надається Палацу культури дітей та Товариству сліпих Харкова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-