У Брюсселі дипломати та українська громада вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Брюсселі дипломати та українська громада вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Представники дипломатичних установ України, а також української громади в самому серці Брюсселя, на площі Альбертини (place de l’Albertine), вшанували жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні акцією «Запалимо свічку пам’яті!».

В акції взяли участь кілька десятків людей, включаючи Посла України в Королівстві Бельгія Миколу Точицького та главу Місії України при НАТО Вадима Пристайка.

«Сьогодні, великою мірою завдяки зусиллям нашої громади, ми знаємо правду про ті трагічні події, які відбулися в житті нашої країни за часів СРСР. Ми всі маємо пам’ятати про ті жахливі часи. Пам’ятати і молитися за душі тих, хто загинув», - сказав Точицький. 

Він нагадав, що на останній сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України звернувся до міжнародної спільноти із закликом визнати голодомор 30-х років геноцидом проти українського народу. 

Українські дипломати та представники громади вшанували жертв Голодомору у Брюсселі / Фото: Шкурко Дмитро, Укрінформ

«Ми сподіваємося, що ООН, як і Сенат США, визнає ті жахливі події геноцидом. Ми будемо переконувати наших бельгійських колег, щоб уряд і парламент Бельгії долучилися до такого звернення та розробки проекту резолюції щодо визнання геноциду проти українського народу», - наголосив український дипломат. 

Читайте також: 85-ті роковини Голодомору: в Австрії пройшла акція "Запалімо свічку памяті"

Під час акції представники української громади зачитали листи-спогади людей, на долю яких випало пережити ті жахливі часи. Діти оголосили імена дітей та підлітків  віком від кількох днів до 12 років, які загинули під час геноциду, організованого радянською владою проти українського народу. 

Дипломати та представники української громади вшанували пам'ять людей, що загинули під час Голодомору, хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-