Папі Франциску подарували в Естонії книгу, виготовлену місцевими українцями

Папі Франциску подарували в Естонії книгу, виготовлену місцевими українцями

Укрінформ
Серед подарунків, вручених Папі Римському в Естонії, була "Поетична Червона книга Естонії", виготовлена майстрами місцевої української діаспори з талліннського Центру української культури.  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поетична Червона книга Естонії" - унікальне видання, виготовлене в обмеженій кількісті екземплярів. Це книга ручної роботи, виготовлена за стародавніми технологіями - з паперу, зробленого саморуч (так званий черпаний папір), обкладинка – з дерева та шкіри. Книга ілюстрована графікою місцевого художника Нестора Лютюка.

"Поетична Червона книга Естонії" – про захист Природи як частини Божого промислу. Саме такий подарунок Франциску був доречним, оскільки Франциск Ассизький, на честь якого взяв ім'я Папа, проповідував не лише людям. Книга зберігатиметься в Бібліотеці Ватикану.

Талліннський Центр української культури (Ukraina Kultuurikeskus) – некомерційне товариство, відкрите для людей різних віросповідань та національностей, створене для розвитку української культури в країні. Українці Естонії мають можливість підтримувати збереження рідної мови, культури, релігійних та народних традицій України. З іншого боку, естонці та представники інших національностей мають можливість ознайомитися зі стилем життя українців.  

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно на День Незалежності України указом президента Петра Порошенка "за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську та гуманістичну діяльність" керівник Центру української культури Таллінну Анатолій Лютюк був нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-