В Туреччині пройде український та кримськотатарський день

В Туреччині пройде український та кримськотатарський день

Укрінформ
22 вересня в курортному турецькому місті Анталія відбудеться День української та кримськотатарської громад у рамках Першого фестивалю народів світу в Туреччині.

Про це повідомляє UkrAyna.

"Програма розпочнеться о 16.30 з виставки традиційного національного українського та кримськотатарського одягу та ручних виробів. О 17.00 заплановано інтерв’ю та автограф-сесія з турецькою письменницею кримськотатарського походження Серрою Менекай, яка є авторкою таких книг як "Вітерець з Алушти", "Шефіка", "З висоти пташиного польоту", "Голкове мереживо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає інформаційний портал, о 18.00 буде організовано панель на тему: "Туреччина: з минулого до сьогодення. Важливість українських та кримськотатарських відносин" за участю тележурналіста каналу "UA: Kırım" Османа Пашаєва, українського режисера та продюсера Олега Гафтковича, голови Товариства української культури та мистецтва в Анталії Олесі Мерджан, володарки української національної кінопремії "Золота дзиґа" в шести різних напрямках, сценаристки стрічки "Кіборги" Наталії Ворожбит, письменниці Серри Менекай та викладача з університету Ардахан Ранетти Гафарової.

Відразу після панелі передбачений коктейль та концерт, присвячений турецько-українсько-кримськотатарській дружбі.

Родзинкою заходу стане святковий концерт, який розпочнеться о 19.30. В ньому візьмуть участь колективи "Середземноморського об'єднання українців", а саме: співочий колектив "Калина", танцювальні дитячі ансамблі "Світанок" та "Соната", а також сольні виконавці, зокрема заслужений артист України Павло Доскоч.

Фестиваль проходитиме з 21 по 30 вересня на території ЕХРО в Анталії за участю 77 країн світу.

Вхід та вся розважальна програма - відвідання музеїв, галерей та виставок є безкоштовними.

Детальна інформація про фестиваль доступна за тел: 0554 567 2008.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно в Анкарі відбувся святковий захід з нагоди 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя встановлення перших дипломатичних відносин між Україною та Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-