Українські мігранти роблять Німеччину багатшою в усіх сенсах - екс-президент

Українські мігранти роблять Німеччину багатшою в усіх сенсах - екс-президент

Ексклюзив
Укрінформ
Українці, які приїжджають в Німеччину, збагачують країну, вносячи вклад в науку, економіку, культуру.

Про це сказав у розмові з кореспондентом Укрінформу колишній федеральний президент Німеччини, голова німецького Фонду з питань інтеграції Deutschlandstiftung Integration Крістіан Вульф. 

«Німеччина вважається в міжнародному контексті країною інтеграції. І українці, які, можливо, стануть громадянами цієї країни, багато що привносять до нашого суспільства; вони вносять великий вклад у сфері науки, серед них є талановиті учені, у сфері культури. У німецькому суспільстві великий попит на українських фахівців», - зазначив Вульф.

Він з великою повагою відгукнувся про багату українську культуру, музику, «яка надихає». Політик також розповів про те, що його маленький син вчиться в одному класі з хлопчиком родом з України, і той «щодня дивує його тим, що все знає і вміє, але також зачаровує прекрасною мовою - українською».

Голова фонду зазначив необхідність цієї структури, яка має можливість допомогти молодим людям, які бажають інтегруватися в німецьке суспільство. Він повідомив, що серед його більш ніж 1000 стипендіатів є і люди з українськими коренями. 

На заході, присвяченому 10-річчю Фонду, одна з його стипендіанток Наталія Непомняща (колишня киянка, яка разом з батьками приїхала в Німеччину в 2001 році, коли їй було 11 років), розповіла кореспонденту Укрінформу, що дуже вдячна цій структурі: «Фонд дуже багато що мені дав, в плані контактів, упевненості в собі».

Вона заснувала свою організацію, яка допомагає молодим людям, у тому числі з міграційним бекграундом, реалізувати себе і зробити кар'єру. «Якщо ви з сім'ї мігрантів або з малозабезпеченої сім'ї, ви стикаєтеся з проблемою: ви не знаєте, як себе подати, у вас немає зв'язків. Це якраз та допомога, якою займається фонд», - пояснила Наталія. 

Читайте також: Глава МВС Австрії пропонує перевіряти мігрантів ще в морі

При цьому Крістіан Вульф, виступаючи на заході, заявив, що завдяки міграції, прибуттю людей і їх інтеграції, використанню їх креативного потенціалу, Німеччина стає ще багатіше. Вона стане ще відкритішою світу демократичною правовою державою. Головними принципами при цьому мають бути повага до гідності кожної людини, заборона будь-якої дискримінації. «Ми маємо бути більш патріотичними, але це не означає ізоляціонізму і закриття меж - це не відповідає національним інтересам», - підкреслив Вульф.

Всього в Німеччині мешкає більше 270 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-