В турецькому Ізмірі відкриють українську школу

В турецькому Ізмірі відкриють українську школу

Укрінформ
6 жовтня відбудеться офіційне відкриття першої української суботньої школи при Українській спілці солідарності в Ізмірі (Туреччина).

Про це Укрінформу повідомила заступник голови спілки Олена Озбек. 

"Наша Українська спілка солідарності в м.Ізмірі була офіційно зареєстрована тільки на початку 2018 року, і ось нарешті 6 жовтня відкриваємо довгоочікувану суботню школу", - сказала вона.

Зазначається, що на учнів чекає "цікаве та захоплююче вивченння української мови та культури, всесторонній розвиток дітей з індивідуальним підходом, прищеплення любові до України та української мови, а також психологічна підтримка соціального розвитку дитини".

Читайте також: У Туреччині відкриють ще одну українську школу

Набір до суботньої школи здійснюється у три групи:

1 група - дошкільнята (4-7 років) - вивчення української мови та культури в ігровій формі за домопогою пісень, віршів, танців, ліпки та казкотерапії.

2 група - молодші школярі (7-10 років) - діти, що вже навчилися читати та писати в турецькій школі, розпочнуть навчання читанню та письму українською мовою. Навчання проходитиме в ігровій формі з урахування державної освітньої програми України. Також діти вивчатимуть математику та природознавство українською мовою.

3 група - підлітки (12-16 років) - для тих, хто володіє українською мовою, пропонуються тренінгові групи українською мовою.

Офіційне відкриття розпочнеться о 13:00 за адресою: Alsancak, Kırbrıs Şehitleri Cad. 1464 sokak No:2.

Для запису до школи та отримання додаткової інформації потрібно звертатися: 0539-9703077 (Олена), 0553-6853787 (Тетяна).

Нагадаємо, на початку 2018 року в Ізмірі офіційно зареєстували українську громаду. Відтак, в Туреччині загалом діє 12 товариств української культури. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-