У Варшаві відкрили першу українську стріт-арт галерею

У Варшаві відкрили першу українську стріт-арт галерею

Відео
Укрінформ
До 27-ї річниці Незалежності України у Варшаві відкрили першу українську стріт-арт галерею.

Про це йдеться в сюжеті "Правда тут".

"Мурали відтепер прикрашатимуть опори Гданського мосту на вулиці Зигмунта Сломінського, навпроти Гданського вокзалу", - йдеться у сюжеті.

Зазначається, що у рамках проекту створено лише шість муралів. Утім організатори сподіваються, що в майбутньому галерея розшириться.

За словами організаторів проекту, метою є представлення подібності культур і традицій Польщі та України, а саме поєднання петриківського художнього розпису з орнаментами польської болеславської кераміки.

На муралах будуть зображені різні люди в традиційному українському вбранні, зокрема актор Анджей Северин, актриса Йоанна Яблчинська та журналістка Олександра Куць.

Стріт-арти створювали українські та польські митці за співпраці Фонду Український інформаційний Центр та фонду KLAMRA, а також завдяки фінансовій підтримці МЗС України та Посольства України в Польщі. Партнер галереї — Fundacja na rzecz Centrum Wielokulturowego w Warszawie.

Нагадаємо, у Варшаві в неділю відбулася низка культурних, освітніх та розважальних подій до Дня Незалежності України, в яких взяли участь сотні людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-