У Вільнюсі та Ризі урочисто підняли Державний Прапор України

У Вільнюсі та Ризі урочисто підняли Державний Прапор України

Фото
Укрінформ
У литовській столиці Вільнюсі та столиці Латвії Ризі 23 серпня відбулись урочисті церемонії підняття Державного Прапора України.

Як повідомляє Посольство України в Литві, у заході перед його будівлею взяли участь дипломати, зокрема посли Молдови, Швеції, представники посольств Грузії, Норвегії, Франції, політики, представники української діаспори, а також представники литовської громади Херсонщини. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’яті героїв, що загинули у боротьбі за незалежність України. Настоятель церкви Пресвятої Трійці (УГКЦ) у Вільнюсі Вінкентій Пелих відслужив молебень за Україну.

У Вільнюсі відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України / Фото: lithuania.mfa.gov.ua

Зі святом присутніх привітав посол України у Литві Володимир Яценківський, який наголосив, що національний прапор став справжнім знаменом боротьби за свободу, незалежність і єдність Української держави. З вітальними словами звернулися до присутніх депутат Сейму Литви, голова Комітету з національної безпеки та оборони Вітаутас Бакас та представники громадськості.

Під час урочистої церемонії підняття Державного Прапора присутні виконали Гімн України. Пролунали також народні пісні у виконанні учасників фольклорного ансамблю «Венцерадо».

У Ризі Державний Прапор перед будівлею Посольства України піднято за участю дипломатів і представників української діаспори.

Читайте також: Дипломати США до Дня Незалежності заспівали українських народних пісень

Перед тим, як повідомляє Посольство України в Латвії, відбулося покладання квітів до пам‘ятника Т.Г. Шевченку у Ризі.

«Український народ має й далі боротися проти зовнішнього агресора за свою землю, за свободу та незалежність нашої держави», - заявив тимчасовий повірений Руслан Цеков.

Він висловив сподівання, що наступну річницю незалежності Українидо святкуватимемо вже у мирі і добробуті.

Урочиста церемонія підняття українського прапора у Посольстві України в Латвійській Республіці / Фото: facebook.com/embassy.in.latvia

Учасники заходів декламували патріотичні вірші. Крім того, з ініціативи активу української громади проведено флешмоб на підтримку українських політичних в'язнів Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-