У Ризі та Вільнюсі пройшли урочистості з нагоди Дня Прапора України

У Ризі та Вільнюсі пройшли урочистості з нагоди Дня Прапора України

Фото
Укрінформ
У День Прапора перед Посольствами України в столицях Латвії та Литви відбулися урочисті церемонії підняття Державного стяга за участю дипломатів, політиків та представників української діаспори.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Урочистості в Ризі почалися з покладання квітів до пам‘ятника Т.Г. Шевченку. Учасники заходів згадали про прийдешнє свято Незалежності України, декламували патріотичні вірші.

Крім того, за ініціативи активу української громади було проведено флешмоб на підтримку незаконно ув'язнених політичних в'язнів Кремля. Потім святкування продовжилося на території перед Посольством України в Ризі, де було піднято Державний Прапор. 

Тимчасовий повірений України в Латвії Руслан Цеков у своїй промові зазначив, що «український народ має й далі боротися проти зовнішнього агресора за свою землю, за свободу та незалежність нашої держави».

Він висловив сподівання щодо святкування наступної річниці Незалежності України вже у мирі і добробуті. 

У Вільнюсі урочистий захід було розпочато з хвилин мовчання на честь вшанування пам’яті Героїв, загиблих у боротьбі за Незалежність України, а також молебню за Україну, який відслужив отець-настоятель Української греко-католицької церкви Пресвятої Трійці у Вільнюсі Вінкентій Пелих.

Потім усіх присутніх зі святом привітав посол України у Литві Володимир Яценківський. Він зробив наголос на тому, що національний прапор став справжнім знаменом боротьби за свободу, незалежність і єдність Української держави.

З вітальними словами звернулися також депутат Сейма Литви, Голова Комітету з національної безпеки та оборони Вітаутас Бакас та представники литовської громадськості.

Під час урочистої церемонії підняття Державного Прапора присутні виконали Гімн України.

Пролунали також народні пісні у виконанні учасників фольклорного ансамблю «Венцерадо».

Крім того, у заході взяли участь депутат Сейма А.Сісас, представники МЗС Литви, Голова Вільнюського осередку громадсько-політичного руху «Саюдіс» Л.Кєрасєрюс, Голова Союзу громад литовських татар А.Якубаускас, посли Молдови, Швеції, представники посольств Грузії, Норвегії, Франції, а також представники литовської громади Херсонщини.

Фото зі сторінок у Фейсбуці Посольств України в Латвії та Литві 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-