Уряд заклав кошти на підтримку українських шкіл за кордоном

Уряд заклав кошти на підтримку українських шкіл за кордоном

Фото
Укрінформ
Український уряд вперше заклав кошти на розробку матеріалів для українських суботніх та недільних шкіл за кордоном.

Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, виступаючи на Першому світовому форумі українознавчих суботніх та недільних шкіл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Раніше лише діаспора допомагала Україні. Вона і тепер продовжує допомагати. Але зараз і Україна зробила крок на підтримку своїх дітей за кордоном. Вперше уряд заклав кошти на розробку матеріалів для суботніх та недільних шкіл, і зараз ми працюємо над цими матеріалами”, - зазначила Гриневич.

Міністр висловила сподівання, що наприкінці року на ресурсах Міносвіти з`являться матеріали, які допоможуть вчителям україномовних шкіл у роботі.

Гриневич також наголосила, що завдяки підтримці українського уряду буде ліквідовано конфлікт між україномовними школами та діаспорними громадами, які мусили платити за оцінювання знань із рідної мови їхніх дітей.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові розпочався Перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл. На нього з`їхались понад 200 учасників із 36 країн з усіх континентів.

Форум складається з двох частин: V Міжнародної конференції «Українська мова у світі» (17 серпня) та Лабораторії творчих ідей (18-22 серпня).

Читайте також: В Україні затвердили перший профстандарт - вчитель початкових класів

У межах Форуму відбудеться дефіле українських учителів із 36 країн світу у національному одязі від дизайнера Людмили Сєдової.

Окрім того, учителі візьмуть участь у концерті «Українська пісня» на стадіоні «Арена Львів». Також для них організують поїздку на Яворівщину, де відбудеться майстер-клас з виготовлення яворівської іграшки.

Також на Форумі презентують перше соціологічне дослідження, організоване працівниками Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) щодо стану та потреб сучасної українознавчої школи за кордоном.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-