Український танцювальний колектив з Канади вперше виступив у Луцьку

Український танцювальний колектив з Канади вперше виступив у Луцьку

Відео
Укрінформ
Ансамбль українського танцю "Боян на гастролях" із канадського міста Саскатун вперше виступив у Луцьку.

Як ідеться у сюжеті "12 каналу" на YouTube, концерт відбувся 9 серпня у Палаці культури міста. 

"Ці діти - п'яте-шосте покоління українських канадців. Вони дуже люблять говорити і тримати свою культуру. Вони дуже раді бути тут, на землі своїх предків", - розповіла організаторка заходу Соня Кодак.

За сюжетом каналу, 36 учасників колективу "Боян" гастролюють в Україні вперше. Вони вже виступали в Чернівцях, а попереду - участь у львівському фестивалі. 

Один з танцівників колективу Бріан розповів, що українці приймають надзвичайно тепло, і він, попри те, що має дуже далекі зв'язки з Україною, відчуває єдність з глядачами. 

"Я українець у п'ятому коліні. Мені цікава українські культура. Подобається як відвідувати місцеві музеї, так і подорожувати різними місцями, досліджувати. А танці - це взагалі особлива важлива частина мого життя", - зізнається хлопець.

Ще одна учасниця танцювального ансамблю Мерилін розповіла, що її предки в шостому коліні проживали в Карпатах, а потім виїхали до Канади. І хоч з того часу минуло понад сто років - дівчина не забуває про українське коріння. 

"Я почала танцювати у "Бояні", коли мені було шість років. Почала займатись цим, бо це була сімейна традиція. Мій тато танцював, моя мама танцювала. Тому я приїхала сьогодні, щоб насолодитись цим та гарно виступити", - розповіла вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-