Польський банк пропонує українцям безкоштовні валютні перекази

Польський банк пропонує українцям безкоштовні валютні перекази

Укрінформ
Польський банк Pekao S.A. розширює лінійку послуг, розрахованих на українців. З липня тут запровадили безкоштовні банківські перекази в Україну в доларах та євро та мобільний банкінг PeoPay українською мовою.

Про це Укрінформу розповіли у фінустанові, яка за фінансовими активами є другим банком у Польщі.

"Банк Pekao S.A. зміцнює пропозицію, спрямовану для громадян України, які працюють чи навчаються у Польщі. Вже з початку липня доступними є безкоштовні банківські перекази у доларах та євро в Україну, привабливі курси обміну валют, а також мобільний банкінг PeoPay українською мовою", - наголошують у банку.

Як зауважив заступник голови правління Pekao SA Марек Томчук, банк розширює пропозиції для українців, оскільки зростає українська міграція до Польщі. Однак, згідно з розрахунками Нацбанку РП, банківськими послугами у Польщі користуються лише приблизно 10% українців.

"Однією з головних причин такого слабкого користування банківськими послугами є мовний бар’єр. У цьому зв’язку в банку Pekao S.A. ми вже надаємо послуги інфолінії українською мовою. Вся документація для клієнтів, включаючи договір на відкриття рахунку, а також інструкція щодо користування онлайн банкінгом Pekao24 доступна українською, а від липня ми вводимо в дію українську версію мобільного банкінгу PeoPay", - поінформував голова департаменту індивідуальних клієнтів банку Ремігіуш Голдис.

У банку наголошують, що у рамках промоційної пропозиції українці матимуть змогу безкоштовно переказати кошти в Україну в доларах та євро.

Читайте також: У Реви порахували, скільки українців їздять на сезонні роботи за кордон

На сьогодні Pekao S.A. є лідером у Польщі серед обслуговування іноземців: йому віддають перевагу 28% усіх іноземців, які користуються послугами банків у країні (135 тис.). При цьому частка українців серед іноземних клієнтів банку становить 52% (70 тис.). Зокрема, кожен третій український студент у Польщі є клієнтом цього банку. До кінця року у Pekao S.A. планують збільшити кількість українських клієнтів до 100 тис.

За даними Нацбанку РП, торік у Польщі  перебувало 900 тис. українців. Більшість українців (70%) у Польщі є трудовими мігрантами, 15% прибувають сюди з освітньою метою. Середня зарплата українця в Польщі становить 2105 злотих нетто (близько 15 тис. грн).

За даними Нацбанку РП, українці торік перевели з Польщі в Україну 11,7 млрд злотих (понад 3,1 млрд дол.), що на 50% більше, ніж у 2016 році. Більшість із них (62%) передавали гроші в Україну особисто, 15,3% користувалися послугами спеціалізованих компаній і лише 4,4% скористалися банківськими переказами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-