У Хорватії презентували українське народне вбрання

У Хорватії презентували українське народне вбрання

Фото
Укрінформ
У хорватському місті Джаково відкрилася виставка українського народного вбрання "Україна і українці: український народний одяг кінця ХІХ – початку ХХ століття" в рамках 52-го фестивалю фольклорного та народного мистецтва "Джаковачкі везові".

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Хорватії.

"5 липня 2018 року у Музеї пам’яті Й.Штросмаєра хорватського міста Джаково відкрилася виставка українського народного вбрання "Україна і українці: український народний одяг кінця ХІХ – початку ХХ століття", - йдеться у повідомленні.

Відкриття виставки супроводжувалось весільним обрядодійством наряджання молодої, а комплекти народного вбрання для цього заходу підготували майстрині Музею Івана Гончара з Києва.

Читайте також: Український "Етно-хутір" в Ізраїлі пройшов із великим успіхом

Протягом тижня відвідувачі фестивалю зможуть насолодитися смачною українською кухнею, ознайомитися з українськими народними звичаями та обрядами, побачити вироби народних майстрів, почути українські пісні та звучання народних інструментів.

Крім того, для дітей та дорослих організовано майстер-класи українських традиційних ремесел.

Нагадаємо, цього року Україна виступає країною-партнером на щорічному фестивалі фольклорного та народного мистецтва у Джакові, який розпочався 1 липня і триватиме тиждень.

Фото: ‎Tato Zolo, Grad Đakovo у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-