Український

Український "Етно-хутір" в Ізраїлі пройшов із великим успіхом

Фото, відео
Укрінформ
Четвертий фестиваль української культурної спадщини "Етно-хутір" у Тель-Авіві перевершив успіх всіх попередніх років, зібравши більше двох тисяч гостей. 

Про це повідомляє UJE.

"Більше 2000 ізраїльтян насолоджувалися українськими піснями, кухнею і модою в атмосфері молодіжного драйву", - йдеться у повідомленні.

У фестивалі взяли участь українські майстри прикладного мистецтва і творці модного одягу в етностилі. Так, вперше на фестивалі був представлений популярний український бренд Gapchinska відомої української художниці Євгенії Гапчинської.

Читайте також: Найбільший у США український фестиваль відбудеться у липні

У музичному меню заходу були українські музичні колективи "Цвіт кульбаби", "Неформат" і прекрасна українська артистка Оксана Муха. На сцені блискуче виступила вже добре відома для ізраїльської та української публіки запальна група "Gefilte Drive".

Традиційні вареники та інші страви національної кухні України змушували гостей шикуватися в черги за смачними наїдками. Окрема програма була для дітей, включаючи майстер-клас з української народної кераміки.

На фестивалі також відбувся благодійний ярмарок, зібрані кошти з якого будуть спрямовані на реалізацію проекту Israeli Friends of Ukraine – проведення реабілітаційно-оздоровчого сімейного табору "Крила" для вдів з дітьми, чоловіки яких загинули в АТО. В ярмарку взяли участь волонтерські організації "Шанс на життя" та благодійний фонд "Країна чудесних снів", які надають допомогу і підтримку українським дітям, які проходять лікування в Ізраїлі.

"Організатори "Етно-хутора" домоглися величезного успіху і перевершили самих себе. У наступному році потрібно розширюватися в новому форматі, тому що традиційне місце проведення фестивалю вже не вміщає всіх ізраїльтян, які бажають потрапити на українське свято", - зазначив посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко.

Організаторами заходу стала громадська організація Israeli Friends of Ukraine за підтримки канадського благодійного фонду Ukrainian Jewish Encounter. Партнерську допомогу надали Посольство України в Ізраїлі та авіакомпанія МАУ.

Фестиваль "Етно-хутір" став вже щорічною традицією – головною проукраїнською подією в Ізраїлі, своєрідним культурним мостом між Ізраїлем і Україною. З кожним роком фестиваль набирає все більшої популярності як серед ізраїльтян, так і серед української спільноти.

Цьогоріч українська культурна подія в Тель-Авіві відбулася 15 червня.

Фото, відео: Шимон Бріман (Ізраїль)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-