Президент СКУ у Брюсселі закликав скасувати проект “Північний потік-2”

Президент СКУ у Брюсселі закликав скасувати проект “Північний потік-2”

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Брюсселя доводив необхідність повного припинення проекту будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у прес-службі СКУ за підсумками візиту.

“Євген Чолій привернув увагу до небезпечності газового проекту “Північний потік-2” та закликав ужити заходів для його припинення”, - повідомили у прес-службі.

Окрім цього, президент СКУ закликав Бельгію сприяти у питанні направлення миротворчої місії ООН до України. “Під час зустрічей з високопосадовцями пан Чолій наголосив на необхідності ефективної підтримки України у боротьбі з гібридною агресією Російської Федерації, у тому числі шляхом створення умов для направлення миротворчої місії ООН на Схід України і моніторингової місії ОБСЄ до незаконно окупованого Криму”, - зауважили в українській організації.

Читайте також: Держдеп США: Росія і Йорданія зривають перемир'я в Сирії

Зазначається, що Чолій наголосив і “на важливості представлення під час майбутнього 20-го саміту ЄС-Україна об’єктивного аналізу останніх значних реформ України, а також їхньої подальшої підтримки”.

Саміт ЄС-Україна пройде у Брюсселі 9 липня.

Як відомо, "Північний потік-2" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу (до 55 млрд кубометрів газу на рік). Проти проекту активно виступають країни Балтії, Польща, Україна, а також США. Зокрема, 5 квітня Верховна Рада України закликала світ не підтримувати будівництво російського "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-