Німців знайомлять з українськими приказками через анімаційні ролики

Німців знайомлять з українськими приказками через анімаційні ролики

Укрінформ
Німців знайомлять з українськими приказками за допомогою анімаційних роликів, які цілком відображають зміст висловлювань.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в Німеччині.

"Посольство обрало десять українських приказок і створило на їхній основі десяток коротких анімаційних роликів, які буквально відображають зміст приказки, а також роз’яснюють його для німецькомовних глядачів", - йдеться у повідомленні.

Деякі з відео, наприклад, на приказку "Слово — не горобець, випустиш —  не cпіймаєш", вже зараз можна подивитись на Фейсбук-сторінці дипустанови та офіційному YouTube-каналі МЗС України. Усі десять роликів у межах проекту будуть опубліковані до кінця червня.

“Українські приказки – це унікальний національний контент, який ми намагалися подати сучасно і креативно. Так, щоб зацікавити німецьку аудиторію, зробити її ближчою до України. Тому приказки у цих роликах виконують роль своєрідного містка, який сполучає дві наші культури – українську та німецьку, демонструє їхню схожість, але водночас і розмаїтість”, - розповідає посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Анатолій Соловей, начальник Управління публічної дипломатії МЗС України, позитивно оцінює проведення Року української мови в Німеччині: "Це важливий крок для популяризації української мови не тільки у Німеччині, але й у світі. З огляду на це в наших планах продовжувати цю ініціативу, зокрема, сподіваємося передати успішну естафету проведенню Року української мови у Франції".

Інформаційна кампанія "Приказки" є одним із завершальних проектів Року української мови в Німеччині, який розпочався восени 2017 року. Вона проводиться посольством України в Німеччині спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine. На рахунку Центру вже є кілька спільних проектів з МЗС України в галузі розвитку публічної дипломатії — MyUkraineIs, Me Veteran, а також кампанія з обрання директора новоствореного Українського інституту.

Загалом в рамках Року української мови в Німеччині 2017/2018 пройшло понад 60 культурних заходів, серед яких участь України на Франкфуртському книжковому ярмарку, запуск першого в Європі україномовного аудіогіду на екскурсійних автобусах Berlin City Circle, проведення концертів української класичної музики та презентація нового роману Сергія Жадана про війну на Донбасі "Інтернат".

Фото: germany.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-