"Швидка" з Нідерландів через рік простою все-таки потрапила на Сумщину

Укрінформ
Автомобіль швидкої допомоги, яку придбала фундація "Українці в Нідерландах" для Глухівської районної лікарні, що на Сумщині, все-таки прибула до пункту призначення.

Більше року її не могли розмитнити через заборону ввезення в Україну авто стандарту нижче "Євро-5", повідомляє UA:Суми.

"Минулого вересня "швидку", яку придбала для Глухівської лікарні фундація "Українці в Нідерландах" відправили назад благодійникам. Усе через те, що двигун у неї стандарту Євро-3, замість необхідних Євро-5. Після внесених у травні змін до законодавства, де гуманітарні авто звільнили від вимог відповідати будь-яким екологічним нормам – швидку змогли повернути до Сум", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, більше року вирішувалося питання з розмитненням автомобіля в Україні.

"За цей час дуже ми боролися з депутатами, з кабінетом міністрів працювали, багато запитів всього-всього, але ми вистояли, зміни до законодавства прийняли, ми дуже раді цьому. "Швидкі" можна тепер завозити. Порахуйте, 14 квітня 2017 року вона перетнула кордон і порахуйте скільки життів могло бути врятовано", – розповіла керівник благодійного фонду "Добрин" Ольга Пулинець.

У Глухівській лікарні тішаться такому необхідному подарунку від благодійників: "Ця машина нам не просто необхідна, вона нам як вода, як сіль. У нас всього 2,2 тисячі викликів невідкладної допомоги на рік. Плюс, транспортування хворих з Глухова до обласної лікарні Сум. Це і діти, і дорослі. Таких автомобілів, пристосованих для транспортування, у нас немає", - зауважив головний лікар Глухівської центральної райлікарні Віталій Горбасьов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-