У Стамбулі відзначили

У Стамбулі відзначили "День вишиванки"

Фото
Укрінформ
У центрі Стамбула відзначили "День вишиванки" за участі української громади та представників Генерального консульства України в цьому місті.

Про це йдеться на Facebook-сторінці української дипустанови у Стамбулі.

"13 травня 2018 року на площі Султанахмет в Стамбулі відбулося урочисте святкування "Дня вишиванки" за активної участі української громади, УАФЕА "Калина" та Генерального консульства України", - йдеться у повідомленні.

Під час заходу пройшов показ різних видів українських вишиванок, які є уособленням українського коду та різноманіття одночасно. 

Родзинкою свята став виступ українського ансамблю "Калина", який своїм яскравим виконанням українських мелодій та пісень створив чудовий настрій та радісну атмосферу.

Як відзначив під час святкування генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман, "вишиванка – це символ, який поєднує українців незалежно від поглядів чи віросповідання та несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь".

Жвавий інтерес до української символіки також виявили представники кримськотатарської громади Стамбула, мешканці міста та іноземні туристи, які із задоволенням приєднувались до участі у заході.

Нагадаємо, українська громада в турецькій столиці Анкарі 12 травня провела ходу у вишиванках, присвячену Всесвітньому дню вишиванки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-