70% українських заробітчан у Китаї працюють викладачами англійської

70% українських заробітчан у Китаї працюють викладачами англійської

Укрінформ
70% українців, які виїжджають на роботу в Китай, працюють викладачами англійської мови. 

Про це "Сегодня" розповіла українка Ірина Кейс зі Славутича, що на Київщині, яка наразі живе і працює викладачем англійської в Піднебесній.

"70% наших співвітчизників працюють в Китаї викладачами англійської. 10% - приїжджають вивчати китайську і залишаються працювати. Вигідний бізнес - супровід шоп-туристів на підприємства, ринки, ярмарки. Більшість працюють нелегально, по бізнес-візі: робочу (візу - ред.) отримати дуже складно. А громадянство - взагалі нереально: навіть вийшовши заміж, дівчина отримує подружню візу, яку треба оновлювати кожні 10 років", - розповідає вона.

Як зазначила українка, два роки тому через київське агентство вона знайшла роботу в КНР із офіційною робочою візою. Викладала англійську в університеті невеликого містечка за $700. Зараз же працює в Гуанчжоу - у третьому за величиною мегаполісі Піднебесної та отримує понад $2 тис.

"Моя зарплата зараз більше 2000 доларів, я викладаю англійську. Оренда квартири з двома спальнями обходиться в 500 доларів на місяць. Ціни на покупку житла - космічні: 300 тис. доларів за найменшу квартирку", - додає вона.

Водночас, українка вказала, що ціни на морепродукти і овочі дешеві, а на молочні продукти - дорогі.

"Пачка вершкового масла - 7 доларів, 200 грам сиру - 10 доларів. На смак вони не ті. Також дуже не вистачає домашнього сиру і сметани", - підсумувала Ірина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-