У Нью-Йорку презентують роботи художниці з українським корінням

У Нью-Йорку презентують роботи художниці з українським корінням

Анонс
Укрінформ
В Українському інституті Америки в Нью-Йорку відбудеться виставка робіт американської художниці з українським корінням Ольги Рондяк “Ідентичність, перервана”.

Про це повідомляє Український погляд.

"Мистецтво в інституті Америки завершує свій сезон 2017-18 років виставкою змішаних медіа-робіт українки американського походження Олі Рондяк під назвою "Ідентичність, перервана", в якій художниця використовує традиційні методи колажу та малярства для позначення впливу на творчісь особистої історії, жіночості, етнічної та національної ідентичності, політики, аж до вуличного мистецтва (стріт-арту)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що роботи художниці вперше виставлятимуться в Українському інституті Америки. Цю виставку буде супроводжувати текстами повний ілюстрований каталог авторства директора Інституту міжнародної освіти в Україні Марти Коломаєць та Катрін Пейдж, Гретчен Гупфел, куратора сучасного мистецтва в сучасному штаті Делавер.

"Ідентичність, перервана" народилася під впливом останніх подій на Сході України та Революції гідності 2013-2014 років. Художниця намалювала картини за два з половиною місяці, під час яких вона працювала майже нон-стоп. 

У багатьох картинах, на яких зображений жіночий образ у різних інтерпретаціях, мисткиня використовувала елементи поп-арт стилю і колажі з газетних та журнальних вирізок зі свідченнями про події у Криму та Євромайдан. 

Виставка проходитиме з 4 травня по 10 червня з вівторка по неділю, з 12:00 до 18:00, або за домовленістю.

Нагадаємо, наприкінці березня у Києві українська художниця Ольга Рондяк вже представила серію робіт під назвою "Ідентичність, перервана".

Раніше українка за походженням приїжджала до столиці з іншими виставками, серед яких “Жінки Революції”, “Образи Майдану”, “Вінок”, “Мотанка”.

Як відомо, Оля Рондяк - українка, яка народилася і виросла в США в сім'ї українських емігрантів. Разом з чоловіком Петром в 1995 році приїхала до України, де вони живуть разом зі своїми трьома дітьми - Калиною, Майєю і Романом. Їх українсько-американська сім'я надає матеріальну підтримку воїнам АТО, залучаючи до цього родичів і друзів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-