У китайському університеті презентували двомовну антологію поезії Шевченка

У китайському університеті презентували двомовну антологію поезії Шевченка

Фото
Укрінформ
У Тяньцзінському університеті іноземних мов 29 березня відбулася презентація видання китайською та українською мовами антології поезії Тараса Шевченка "Батько духу українського народу".

Про це інформує прес-служба дипустанови в КНР.

"Історія знайомства китайців із творчістю Шевченка налічує понад 100 років і видання антології дасть новий імпульс вивченню творчої спадщини великого Кобзаря в КНР", - сказав український посол в КНР Олег Дьомін під час презентації.

За його словами, наразі в Китаї спостерігається зростання зацікавленості Україною, зокрема ініціативою "Один пояс, один шлях", у реалізації якої наша держава бере активну участь.

Відзначається, що під час заходу китайські студенти ТІУМ декламували вірші Т.Шевченка українською та китайською мовами. Однак родзинкою презентації стали пісні на вірші Кобзаря у виконанні гурту "Спів Братів" –  фіналістів шоу "Україна має талант".

Книга підготовлена за сприяння Посольства України в КНР і спільно укладена та видана Тяньцзіньським університетом іноземних мов (ТУІМ) та Пекінським товариством іноземних досліджень.

Фото Посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-