Українська емігрантка розповіла про особливості життя в Катарі

Українська емігрантка розповіла про особливості життя в Катарі

Укрінформ
В Катарі у будь-якому громадському місці - лікарні чи поліцейському відділку - є зали очікування для чоловіків і жінок. Навіть якщо пара одружена, доведеться чекати окремо.

Про це розповідає одеситка Людмила Сура, яка 5 років мешкає в Досі, повідомляє Gazeta.ua.

За її словами, варіантів житла в місті багато: квартира, вілла чи номер в готелі.

"Можна знімати одному, а можна з кимось, і при цьому розподіляти орендну плату. Найчастіше у вартість оренди вже входить електрика і вода, іноді інтернет. Якщо людина хоче жити одна, їй потрібно розраховувати мінімум на 2500 ріал (близько 17 тис. грн). Якщо згоден ділити з кимось житло - можна знайти непогані варіанти за 1600-1800 ріал з людини", - розказала українка.

Також Людмила вказала ціни на основні продукти харчування.

"Ціни на продукти помірні. Я завжди читаю етикетки, беру в основному імпорт з Туреччини, Східної Європи. Яйця беру з Оману. Упаковка 6 штук - 5 ріал (34 грн). Курку з Туреччини - свіжа грудинка коштує 25 ріал за кг. Молоко катарське - 7-9 ріал за літр, батон свіжоспеченого білого хліба за 5 ріал", - додає вона.

Читайте також: Емігрант розповів, ким працюють українці в США

Щодо зарплати в Катарі, то вони абсолютно різні, зазначає емігрантка. Офіціант та бармен отримують близько $1 -$1,5 тис. доларів, секретар чи офіс-менеджер - $2 тис.

Також українка розповіла про катарську систему охорони здоров'я.

"Медичним страхуванням завжди займається роботодавець, сам працівник ніколи не бере участі в процесі оформлення. Чим більше компанія, тим ширша страховка. А приклади цін: звичайна консультація коштує 150-200 ріал (близько 1500 гривень), за аналізи і обстеження потрібно окремо платити. Один день в стаціонарі вартує від 1200 ріал з триразовим харчуванням", - вказала Людмила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-