Українець розповів про життя в китайському студмістечку

Українець розповів про життя в китайському студмістечку

Фото
Укрінформ
У Китаї студентський квиток – це також платіжна картка. Лише ним через спеціальні термінали оплачується їжа в їдальні, немає ніяких кас. Обслуговування 10-15 чоловік займає 2 хвилини.

Про це розповів українець Максим Загоруйко, який навчається у китайському місті Ухань, повідомляє gazeta.ua.

Хлопець потрапив сюди за китайською державною стипендіальною програмою. Вона надає безкоштовне навчання, гуртожиток або доплату до стипендії внаслідок оренди житла, медичне страхування. А також щомісячну стипендію $370 бакалаврам, $450 магістрам і $520 аспірантам.

Українець мешкає на території кампусу – студентське містечко, протяжністю понад 4 тис. км. По ньому ходять автобуси, які мають кілька маршрутів. Проїзд в автобусі коштує $0.15. Розплачуватися можна готівкою або студентським, який потрібно прикласти до терміналу.

Читайте також: Бюрократія, авоськи та черги: українка розповіла, що "радянського" в США

"Дуже багато велосипедів і електроскутерів, майже у кожного корпусу для них є крита парковка. Також по кампусу багато місць для зарядки скутерів. Дуже розвинена система оренди велосипедів. Покататися коштує 0.15 дол. за годину - як проїзд в маршрутці. Замок відмикається через програму на телефоні. Головна особливість прокату - відсутність спеціальних парковок. Велосипед можна взяти і залишити де завгодно. Знайти найближчий можна також через додаток", - розповідає Максим.

За його словами, університетське містечко - це не просто місто в місті, "це окрема країна – чисте повітря, кругом зелень, рух цілком терпимий".

Також він додав, що у кампусі, як і в усьому китайському Ухані, миють дороги.

Фото Максима Загоруйко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-