У Ризі вийшов з коми та незабаром вирушить на реабілітацію до Львова юний український бобслеїст

У Ризі вийшов з коми та незабаром вирушить на реабілітацію до Львова юний український бобслеїст

Укрінформ
В латвійській столиці закінчує перший етап реабілітації і незабаром вирушить  до Львова член юнацької збірної України з бобслею Назарій Децик, що в листопаді 2017 року отримав тяжку травму хребта під час тренування в Сігулді (Латвія).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

17-річний український спортсмен травмувався 20 листопада 2017 року під час тренування двійки-бобслея на трасі в Сігулді, де українська збірна готувалася до турніру в Німеччині. Назарій був у комі, під час якої за ним доглядала мати Наталя, що задля цього приїхала з України.

Децик вийшов з коми лише 31 грудня, після чого проходив у «Вайварі» початковий процес реабілітації. Рухливість лівого боку тіла більш-менш поновилася. Але проблеми з правою стороною залишаються. В цілому попереду - тривалий процес реабілітації.

Справами травмованого спортсмена в Латвії займалося Посольство України, зокрема консул Олег Горбенко. За його словами, медична допомога надавалася згідно з междержавною угодою України та Латвії про невідкладну медичну допомогу. Щодо страхового полісу на 30 тис. євро, який був оформлений в Україні, то, за словами Горбенка, зі страхової компанії «Княжа» вдалося стягнути 5 тис. євро (і половина цих грошей уже використана).

Спортсмену допомагав також Конгрес українців Латвії, який, зокрема, надав візок для транспортування.

Назарій Децик (Львівська область) - член юнацької збірної України з бобслею. Він був брейкменом (тим, що розганяє) бобслею-двійки. До бобслею Децик займався санним спортом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-