Канадська діаспора обіцяє допомагати Україні в боротьбі з російською агресією

Канадська діаспора обіцяє допомагати Україні в боротьбі з російською агресією

Укрінформ
Українська громада Канади обіцяє продовжувати свою підтримку України у її боротьбі за власну свободу.

Про це йдеться у привітанні Конгресу українців Канади з нагоди Дня Соборності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обіцяємо нашим сестрам та братам в Україні зробити все, що в наших силах, задля підтримання праведної боротьби за свободу. І ми молимо Бога захистити Україну", - заявили у Конгресі.

В українській організації також висловили упевненість, що Крим та Донбас незабаром повернуться під контроль України. "Сьогодні, в цей визначний ювілей, ми знову підтверджуємо свою відданість Україні та українському народу. Через те, що справедливість завжди перемагає зло, ми впевнені, що одного дня, дуже скоро, жовто-блакитний стяг знову замайорить над містами та селами Криму і Донбасу", - зауважили у КУК.

Окрім цього, діаспора пообіцяла завжди пам’ятати про героїчних українських воїнів, які захищають світ від російської агресії. "На полі бою та в окопах східної України, героїчні воїни Збройних Сил України продовжують історичну боротьбу, захищаючи свободу країни. Ціна цієї свободи надзвичайно висока. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тисячі українських героїв, які поклали свої життя, аби Україна залишалася вільною. Ми ніколи їх не забудемо. Вічная Пам'ять", - наголошується у привітанні.

Читайте також: Сьогодні Україна святкує День Соборності

Як відомо, більш як 1,3 мільйона громадян Канади мають українське походження, що становить близько 4% від загального населення країни. Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-