Українці Австралії першими вийшли на акцію

Українці Австралії першими вийшли на акцію "Відфутболь диктатора – зупини Путіна!"

Фото
Укрінформ
Українська діаспора Австралії першою зі світових громад провела протести у рамках всесвітньої акції "Відфутболь диктатора – зупини Путіна!".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австралії.

"Ми хочемо нагадати австралійському суспільству, що РФ - країна-агресор, яка окупувала частину території української держави та веде в Україні війну, що забрала понад 10 тисяч життів українців, – ось чому варто бойкотувати проведення чемпіонату (ЧС з футболу 2018 року в Росії - ред.) у Росії", - прокоментувала куратор акції в Австралії Наталія Альохіна.

Учасники акції у Сіднеї провели мітинг на одній із центральних вулиць найбільшого австралійського мегаполіса - Пітт стріт, в інших містах Австралії українська громада підтримала акцію флешмобом.

Українці Австралії першими “відфутболили Путіна” / Фото: Іван Юсип’юк, Укрінформ

Головна мета акції, яка пройде у цілому світі 22 січня, - привернути увагу світової громадськості до російської загарбницької війни, яка четвертий рік триває в Україні, та не допустити, щоб чемпіонат світу з футболу пройшов на спортивних майданчиках країни-агресора.

Читайте також: Українці Австралії долучилися до акції “Україна єдина” до Дня Соборності

Передбачається, що заходи в межах акції в Австралії триватимуть протягом тижня, оскільки напередодні Союз українських організацій Австралії (СУОА) закликав усіх взяти активну участь у міжнародній акції.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 22 січня, українці та друзі України у багатьох країнах світу проведуть акцію з вимогою забрати у агресивної Росії проведення у 2018 році фінальної частини Кубку світу з футболу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-