Українська піаністка знайомить німців з творами Леонтовича та Барвінського

Українська піаністка знайомить німців з творами Леонтовича та Барвінського

Фото, відео
Укрінформ
Українська піаністка Віоліна Петриченко, яка живе в Німеччині, вважає важливим знайомити міжнародну аудиторію з творами українських композиторів.

Музика Василя Барвінського, Миколи Леонтовича та Юрія Шамо прозвучала на різдвяному концерті, організованому в резиденції посла України в ФРН у рамках Року української мови і культури в Німеччині 2017/2018, передає кореспондент Укрінформу.

Настрій вечора поставив різдвяний цикл Барвінського (1888 – 1963). Доля композитора зі Львова трагічна: арештований в 1948 році за звинуваченням у шпигунстві і засуджений до 10 років ув'язнення в ГУЛАГу. Крім усього приниження, яке пережив маестро, він змушений був погодитися на публічне спалення всіх його робіт. Твори художника збирали вже після його смерті по крихтах, в різних країнах.

Українська піаністка знайомить німців з роботами наших композиторів

«Представляти українську музику дуже важливо в Німеччині, в Європі в цілому. Цій мій шлях єднання з Батьківщиною», - сказала піаністка агентству.

За її словами, необхідність доносити українське музичне мистецтво європейцям вона відчула після Революції Гідності, коли зрозуміла, що практично немає справжніх професійних записів. Так народилася ідея створити альбом, в який увійшли твори Левка Ревуцького, Віктора Косенка, Миколи Колесси, Ігоря та Юрія Шамо - українських класиків XX століття. Він з'явився в Німеччині в 2015 році. Зараз в кожен свій концерт Петриченко обов'язково включає якісь твори співвітчизників.

Крім музичних творів українських майстрів у концерті прозвучала музика Франца Шуберта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-