Кубів зустрівся з українською діаспорою Аргентини

Кубів зустрівся з українською діаспорою Аргентини

Фото
Укрінформ
Перший Віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів 10 грудня, у неділю, зустрівся з українською громадою міста та провінції Буенос-Айрес.

Як повідомляється на сайті МЗС України, Кубів під час зустрічі подякував закордонним українцям за допомогу та солідарність з Україною у надзвичайно складні часи для нашої держави.

Він також висловив сподівання, що українська громада в Аргентині й надалі виступатиме єдиним фронтом у підтримці зовнішньополітичного курсу держави та реалізації внутрішньополітичних реформ в Україні, спрямованих на подолання наслідків російської агресії проти України та забезпечення сталого розвитку країни.

"Тільки єдність допомагає нам зберегти Україну, нашу ідентичність, нашу історію. Дякую вам за те, що передаєте через покоління наші спільні цінності та традиції, зберігаючи Україну на далекій аргентинській землі", - зазначив він.

На знак подяки за багаторічні зусилля з підтримки та розвитку української мови та культури в Аргентині, міністр через громаду передав подарунки для українських суботніх шкіл та творчих колективів.

Урядова делегація України, очолювана Першим Віце-прем’єр-міністром України – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим перебуває в Аргентині з метою участі у 11-й Міністерській конференції Світової організації торгівлі (СОТ), яка триватиме до 13 грудня. 

Довідка. Українська громада в Аргентині - одна з найпотужніших у світі. За деякими даними в цій країні мешкають близько 400 тисяч етнічних українців. 120 років діаспора дбає про збереження національної української ідентичності, традицій, культури і мови, а також вносить потужний вклад у відновлення історичної правди про Голодомор 1932-1933 і є активним учасником усіх ключових міжнародних заходів на підтримку України.

Фото: Фейсбук-сторінка Посольства України в Аргентині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-