Кожен українець може бути воїном у боротьбі з пропагандою РФ - Чолій

Кожен українець може бути воїном у боротьбі з пропагандою РФ - Чолій

Фото
Укрінформ
Кожен українець може бути воїном не лише у гібридній війні з Росією, а й у протидії поширенню неправдивої інформації про Україну.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Евген Чолій під час відзначення 50-річчя СКУ у Франції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми можемо не лише допомагати, ми можемо бути воїнами. Бо Російська Федерація веде не тільки мілітарну агресію проти України, а й гібридну війну проти України, яка включає потужну дезінформаційну кампанію, щоб Україну дискредитувати. Кожен з нас, кожен представник діаспори може стати воїном у боротьбі з дезінформацією. Закликаю вас боротися з неправдивою інформацією, яку розповсюджують про Україну", - наголосив він у своєму виступі перед українською громадою Франції.

В рамках урочистого заходу його учасники здійснили покладання квітів до пам'ятника Анні Київській у Санлісі, до почесного знака на пам'ять жертв Голодомору, відвідали службу Божу в українській церкві та помолилися за упокій душ загиблих в роки Голодомору та АТО.

Крім цього, усіх присутніх зібрання на честь 50-річчя СКУ привітала віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми вдячні, що українці за кордоном завжди були і лишаються таким додатковим плацдармом боротьби за Україну. Хочу подякувати кожному з вас, хто вкладає душу, серце, час, роботу в те, щоб і собі, і громаді довкола нагадувати, хто ми є, якої землі ми є зернятами і для того, щоб нам та боротьба вдома давалася легше, щоб ми почувалися впевненіше в кожному дні. Агресія Російської Федерації проти України продовжується, ми ледь не щодня втрачаємо наших синів і доньок. (...) Переконана, що через наші спільні зусилля, нашу спільну роботу ми колись матимемо той день, коли разом будемо святкувати перемогу", - сказала вона.

Як зазначив президент Світового конгресу українців у коментарі Укрінформу, діаспора у Франції дуже активна, і нині робить значну роботу щодо налагодження контакту з владними структурами Франції для захисту України.

"Ми маємо дуже гарну українську громаду у Франції, яка є дуже активною й активно реагує на наші заклики, відгукується і дуже багато робить зараз із різними зверненнями до владних структур Франції, щоб допомогти українському народові в цей складний час", - сказав Чолій. 

Як повідомлялося раніше, представники Об’єднання українців Франції написали 2,2 тисячі листів, адресованих керівництву країни - сенаторам та депутатам, посадовцям різних рангів - на знак протесту проти надання ліцензії російському телеканалу Russia Today та мають намір створити інформагентство для протидії пропаганді Кремля.

Читайте також: Українці Франції хочуть створити інформагентство для протидії пропаганді Кремля

Як відомо, урочисті заходи з нагоди відзначення 50-річчя СКУ відбуваються цього року у багатьох країнах світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-