Українці Німеччини допомогли облаштувати Центр паліативної допомоги в Черкасах

Українці Німеччини допомогли облаштувати Центр паліативної допомоги в Черкасах

Фото
Укрінформ
Українська діаспора в Баварії передала 45 нових комплектів лікарняних меблів для облаштування першого в Черкаській області Центру надання паліативної та хоспісної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

"Перший в області Центр надання паліативної та хоспісної допомоги поповнився новим устаткуванням. Майновий фонд закладу збільшився на 45 функціональних ліжок та стільки ж приліжкових тумбочок-столів. Це стало можливим завдяки цільовій допомозі Української діаспори в Баварії за підтримки німецьких лікарів та Благодійної організації "Благодійний фонд "Міжнародна асоціація підтримки України", - йдеться у повідомленні.

За словами керівника закладу Віктора Парамонова, перших пацієнтів Центр прийняв ще у середині вересня. Відтоді він працює у тестовому режимі. Тут поступово відпрацьовують алгоритми та налагоджують роботу. З 1 грудня у закладі завершать повну комплектацію працівниками. Офіційно ж розпочнуть роботу з нового року..

Також він зазначив, що завдяки отриманому устаткуванню, Центр зможе приймати до 50 паліативних пацієнтів. На сьогодні ж у закладі мають технічну можливість допомогти лише 10 невиліковним хворим.

"Обладнання та запуск в роботу 50 функціонуючих ліжок для Центру – це можливість допомогти паліативним пацієнтам Черкащини та їхнім близьким відчути нормальне життя, – сказав Парамонов. – На сьогодні працюємо над створенням належних умов для невиліковних хворих з досить коротким прогнозом на життя. Окрім іншого, найважливіше – забезпечити відсутність хронічного болю, від якого страждають паліативні пацієнти, що є чи не найбільшою проблемою. Належного знеболення у домашніх умовах забезпечити неможливо. У нас же пацієнти отримують покрокову цілодобову знеболювальну терапію. Найближчим часом надаватимуться психологічні, юридичні, релігійні послуги, є умови для відвідування родичами та проведення дозвілля".

Крім цього, як відзначив керівник Центру, окрім онкологічних хворих, у закладі пізніше прийматимуть людей із невиліковними неврологічними захворюваннями. Для цього вже ввели посаду для профільного фахівця. Загалом щорічно в області потребують спеціальної паліативної допомоги близько 4 тисяч хворих, зокрема й дітей. З них майже 2,4 тисячі осіб – онкохворі.

Українці Німеччини допомогли облаштувати Центр паліативної допомоги в Черкасах

Як підкреслив заступник очільника області Ярослав Березань, паліативні послуги мають бути доступними для хворих у кожному районі. 

"Нині на часі – розробка відповідних проектів, щоби забезпечити відкриття палат чи відділень для паліативних хворих на місцях, облаштування та реконструкція Центру надання паліативної допомоги, – зауважив посадовець. – Завдяки українським діаспорянам, зокрема сприянню черкащанки Інни Флорянчик, та за підтримки німецьких лікарів наш хоспіс отримав дороговартісне, а головне – необхідне устаткування. За попередніми оцінками комплект спеціалізованого ліжка та приліжкової тумбочки вартує до 1,5 тисячі євро. Ця україно-німецька гуманітарна допомога дасть старт наповненню хоспісу як коштом обласного бюджету, так і за сприяння меценатів".

Нагадаємо, над розвитком паліативної допомоги на Черкащині працюють з 2015 року. Саме тоді була й прийнята обласна програма.

Фото надане прес-службою Черкаської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-