Школярка з Івано-Франківська перемогла на міжнародних дебатах  в Естонії

Школярка з Івано-Франківська перемогла на міжнародних дебатах в Естонії

Фото
Укрінформ
Школярка Яна Біць з Івано-Франківська здобула перемогу в XI Міжнародних молодіжних дебатах, які проходили німецькою мовою в Таллінні. 

Вона за 24 хвилини змогла переконати суддів у своїй позиції на тему: “Чи повинне існувати всеохоплююче державне регулювання Інтернету?”, пише versii.if.ua.

"Яна за жеребкуванням захищала сторону "проти" разом з Наталією Шребере (2 місце), в той час як сторону "за" підтримували Дора Домотьор-Нагі (3 місце) з Угорщини та Терезія Говоркова (4 місце) з Чехії. Протягом 24 хвилин учасники обмінювалися аргументами "за" та "проти" регулювання інтернету, заключним словом журі було: Яна везе в Україну цьогорічну спільну міжнародну перемогу", - йдеться у повідомленні.

(зліва направо) Яна Біць і Наталія Шребере
(зліва направо) Яна Біць і Наталія Шребере

Слід відзначити, що міжнародний фінал є урочистою кульмінацією всього проектного року. Загалом 20 переможців національних змагань з Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Росії, Словенії, Словаччини, Чехії, України та Угорщини відвідали Таллінн для того, щоб займатися під час дебатів політичними та соціальними питаннями та мати спільні зустрічі на дебатах.

Яна Біць
Яна Біць

Як відомо, "Jugend debattiert international/ Міжнародні молодіжні дебати" – проект Ґете-Інституту, Фонду "Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє", Благодійного фонду "Герті" та Центрального відомства з питань середньої освіти за кордоном. Щороку в конкурсі беруть участь близько 2300 дітей з 10 країн Центральної та Східної Європи. Цьогоріч фінал змагань відбувався напикінці вересня і проходив під патронатом голови парламенту Естонії Еікі Нестора.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-