В Таллінні вмерла активістка української громади, акторка Софія Блюхер

В Таллінні вмерла активістка української громади, акторка Софія Блюхер

Укрінформ
На 90-у році завершився життєвий шлях активістки української громади Софії Блюхер – актриси талліннського Вене-театру, на сцені якого вона впродовж 30 років зіграла понад 100 ролей.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу Конгрес українців Естонії (КУЕ).

«Пані Софія народилася і зростала в Україні і до кінця життя зберігала любов до своєї Батьківщини. Дуже любила творчість Тараса Шевченка, Лесі Українки, часто брала участь у вечорах та концертах, які організовувало українське земляцтво Естонії. Похорон відбудеться 14 вересня о 14:00 на єврейському цвинтарі на Рахумяе. Українська громада висловлює щирі співчуття родині небіжчиці. Світла пам’ять пані Софії», - повідомили в КУЕ.

Софія Блюхер Народилася 7 листопада 1927 року в Дніпрі (тоді – Дніпропетровську). Її батько - оперний артист Давид Блюхер. Під час війни родина була евакуйована з Дніпропетровським театром в Красноярськ. Після війни театр перевели до Харкова. Софія закінчила Харківський державний театральний інститут. Після розподілу працювала в Обласному театрі Черкас. На початку 50-х років переїхала з чоловіком до Таллінна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-