СКУ з 50-річним ювілеєм привітали Клімкін, Гриневич, Супрун та Філарет

СКУ з 50-річним ювілеєм привітали Клімкін, Гриневич, Супрун та Філарет

Фото
Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України на честь 50-річчя Світового Конгресу Українців (СКУ) відбулася зустріч делегатів Річних загальних зборів з Павлом Клімкіним, Патріархом Філаретом, головою УГКЦ Блаженнішим Святославом та ще трьома міністрами.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Серед міністрів на зустрічі, крім Павла Клімкіна, були присутні міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр культури Євген Нищук та в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Було обговорено шляхи підвищення ефективності співпраці зі світовим українством, зокрема питання забезпечення освітніх, мовних та культурних потреб закордонних українців, згуртованості громадських організацій закордонних українців, у тому числі за участю церков і релігійних організацій, для відстоювання національних інтересів України, а також протидії російській пропаганді у контексті широкого використання РФ засобів гібридної війни проти нашої держави.

Учасники зустрічі ознайомилися з виставкою «Для України наша любов», створеною колективом Центрального державного архіву зарубіжної україніки, лейтмотивом якої стали слова Блаженнішого Любомира Гузара: «Суверенітет за своєю глибинною суттю є станом душі, який проявляється в усвідомленні власної гідності, у розумінні та шануванні своєї історії, культури та мови, у відповідальності за рідну землю та за благо свого народу і готовності його захищати».

Вітаючи делегатів Річних загальних зборів СКУ із 50-річчям, українські високопосадовці зазначили, що за півстоліття існування Світовий Конгрес Українців став сильною, консолідованою організацією, яка є виразником інтересів України у світі, її найкращим захисником і партнером і робить це самовіддано і професійно.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-