Чолій закликав Австралію активізувати підтримку України

Чолій закликав Австралію активізувати підтримку України

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій закликав австралійський політикум активізувати підтримку України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили в посольстві України в Австралії.

«Євген Чолій обговорив з керівництвом австралійської держави важливість подальшої політичної та технічної підтримки України», - зазначили у диппредставництві.

Під час зустрічей з представниками австралійського парламенту та уряду Чолій високо оцінив своєчасне надання Австралією гуманітарної допомоги українським військовим, які першими стали на захист України від російської агресії. При цьому він закликав Австралію продовжувати санкційний тиск на РФ, поки остання не припинить грубо порушувати свої міжнародні зобов’язання.

Голова СКУ також високо оцінив роль Австралії у визнанні Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу.

Окремо очільник світового українства зупинився на реформах, які, за активної підтримки закордонних українців, проводяться в Україні.

Наголосив Чолій і на важливості проведення Австралією зваженої політики щодо протидії російській пропаганді та застосуванню методів російської гібридної війни.

Було високо оцінено роль української громади Австралії у світових українських ініціативах та висловлено подяку уряду Зеленого континенту за постійну організаційну та фінансову підтримку українських організацій Австралії.

Під час візиту до Австралії, який відбувається у рамках відзначення 50-річчя СКУ, Чолій також провів низку зустрічей з представниками австралійського українства для координації подальших дій з лобіювання інтересів України за кордоном.

Читайте також: Українська діаспора закликала Нову Зеландію накласти санкції на Росію

Керівник СКУ також виступить перед експертами та аналітиками Центру європейських студій Австралійського національного університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-