Іван Павлов, адвокат Наталії Шаріної
У РФ умовний термін для невинної людини можна вважати досягненням
06.06.2017 14:10

- У мене до нього двояке ставлення. З одного боку, цей вирок – просто переписаний обвинувальний висновок, з тими самими друкарськими помилками, помилками, які були допущені слідчими при складанні їхнього документа. По суті, обвинувачення не заперечило нам по суті, щоб спростувати аргументи, які висував захист. Тобто наші аргументи виявилися просто проігнорованими. Це погано. Тепер про те, що добре. Добре те, що Наталія Григорівна, яка півтора року перебувала під домашнім арештом, сьогодні на свободі. Як не крути, ми ж розуміємо, в яких обставинах доводиться працювати, тому зараз умовний термін для невинної людини – це те, що можна вважати певним досягненням. Ну, ось така в нас система.

- Ви вже сказали, що будете оскаржувати вирок. Зрозуміло, що потрібно пройти, згідно із законом, найрізноманітніші російські інстанції. Але чи плануєте ви після цього звернутися ще й до ЄСПЛ?

- Ми діємо послідовно. Ми не звертаємося до судів, якщо при цьому не віримо, що успіху можна досягнути. В іншому випадку, ми просто не змогли б працювати. Тому ми, звичайно, спочатку оскаржимо цей вирок в апеляційному порядку в Росії. Але при цьому розуміємо, що у нас в перспективі є й інші шляхи захисту, в тому числі Європейський суд з прав людини.

- Спочатку Наталія Григорівна, власне, займеться своїм здоров'ям. Що стосується юридичної частини, то тут, звичайно, все залежить від її думки. Наскільки я знаю, вона не ставить перед собою мету загрузнути в судових процесах – життя все-таки більше та багатогранніше за це. Тим більше, що правосуддя в рамках російських реалій – штука досить абстрактна. А свобода – річ конкретна, і вона в наших умовах важливіше. Сьогодні Шаріна отримала свободу і може спокійно займатися своїми справами. Своїм здоров'ям – у тому числі.

ЖОДЕН СВІДОК НЕ ДАВ НІЧОГО ДЛЯ ОБҐРУНТУВАННЯ ОБВИНУВАЧЕННЯ

- А у Наталії Шаріної після суду немає «заборони на професію»?

- Заборони на професію у неї немає. І вона може працювати за фахом.

- Якщо трохи повернутися назад, до того, як відбувався суд. Один із головних свідків звинувачення Сергій Сокуров-Величко так і не наважився з'явитися на засідання. Чи вплинуло це на рішення суду?

- Дивно ви ставите запитання з урахуванням вже відомого вироку...

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-