У Миколаєві відкрилася виставка «Берегині України», на якій представлено роботи у техніці квілінг

У Миколаєві відкрилася виставка «Берегині України», на якій представлено роботи у техніці квілінг

Фото
Укрінформ
У Миколаєві розпочала роботу персональна виставка майстрині Тетяни Веремієнко з творчого циклу «Берегині України», на якій представлено роботи у техніці квілінг – філігранного мистецтва, яке вражає уяву.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила організаторка заходу, голова ГО «Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса», заслужена працівниця культури України Валентина Кривцова.

«У Центральній міській бібліотеці ім. М. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка майстрині Тетяни Веремієнко «Берегиня затишку» з творчого циклу «Берегині України». Адже головною місією жінки-Берегині під час війни стає збереження та відродження головних цінностей України: родини, традицій, культури», - сказала Кривцова.

У Миколаєві відкрилася виставка «Берегині України», на якій представлено роботи у техніці квілінг / Фото надані Валентиною Кривцовою

За її словами, для своєї персональної виставки авторка підготувала 22 картини, створені у техніці квілінг та авторські жіночі прикраси. Це філігранне мистецтво, яке вражає уяву глядачів. Адже за допомогою скручування звичайних паперових смужок, з’являються надзвичайно деталізовані, об’ємні роботи.

Представлені паперові площини вкриті мереживними маками, півоніями, волошками та хризантемами. Пишні квіти розташувалися серед соковитих ягід та барвистих метеликів.

Читайте також: В Івано-Франківську відкрили виставку листівок «Херсон звідусіль»

«Майстриня використовує авторські техніки які надають її роботам оригінальності. Багатошаровість та яскраві кольори зачаровують. Такі картини стають гарною окрасою будь-якого інтер’єру. Вдивляєшся у ці роботи і тебе ніби огортає приємне відчуття затишку та спокою, яких так не вистачає у наш буремний час», - наголошує пані Валентина.

Тетяна Веремієнко народилася у 1960 році в Миколаєві. Творчістю захоплювалась з дитинства. За освітою філолог, перекладач німецької мови. Певний час працювала в школі викладачем, займалась дослідженням сучасної німецької літератури, читала лекції для студентів. Має публікації перекладів художніх творів у всеукраїнських літературних журналах.

Потім займалася бібліотечною справою, наразі працює архіваріусом. З творчістю Тетяна Веремієнко не розлучалася усе життя. Спробувала себе у багатьох видах мистецтва: витинанні, художньому розписі, макраме й писанкарстві. Та її серце полонили вишивка та квілінг, яким почала займатись з 2009 року.

Cьогодні у творчому доробку майстрині налічується понад 40 декоративних панно, безліч листівок та жіночих авторських прикрас. Її роботи займають призові місця на міжнародних конкурсах та приваблюють глядачів на всеукраїнських фестивалях, акціях та обласних оглядах.

Як повідомлялося, у рамках творчого циклу «Берегині України» у Миколаєві відкрилася виставка художниці Катерини Баранюк, яка продає свої картини на благодійних аукціонах, щоб зібрати кошти для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-