До Дня Києва відбудеться міжнародна прем’єра вистави «Ми, Європа, Бенкет народів»

До Дня Києва відбудеться міжнародна прем’єра вистави «Ми, Європа, Бенкет народів»

Укрінформ
У Києві до Дня міста, 25 та 26 травня, пройде прем’єрний показ вистави «Ми, Європа, Бенкет народів», у Парижі премʼєра відбудеться 6 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень.

В основу вистави лягло однойменне есе французького письменника, драматурга, лауреата Європейської книжкової та Гонкурівської премій Лорана Годе.

Есе адаптували для театральної постановки у співпраці з відомим французьким режисером Роланом Озе. Переклад українською здійснив лауреат премії імені Максима Рильського Іван Рябчій.

Прем’єри відбудуться в Києві та Парижі, а також плануються покази у Страсбурзі та інших французьких містах.

Проєкт створений компанією Roland Auzet у колаборації з Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень, народним студентським театром «Вавилон» Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, компаніями ACTOPUS та «Кампус Кондорсе», за підтримки мерії Парижа та посольства України у Французькій Республіці.

Читайте також: Театр Франка буде продавати квитки через систему, як на Укрзалізниці

Прем’єра в Києві пройде 25 та 26 травня о 18:00 у Центрі художньої та технічної творчості «Печерськ» за адресою: вул. Князів Острозьких, 3. Вхід вільний.

Як повідомляв Укрінформ, Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра готує прем’єру вистави «Легенди Києва» до Дня міста, який відзначатиметься 25 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-