«Євробачення-2023» отримало премію BAFTA

«Євробачення-2023» отримало премію BAFTA

Відео
Укрінформ
Пісенний конкурс «Євробачення-2023», який торік проходив у Ліверпулі, отримав телевізійну премію Британської академії телебачення і кіномистецтва BAFTA за «Найкраще висвітлення подій наживо».

Про це повідомляється на сайті BAFTA, передає Укрінформ.

Торік конкурс приймала Велика Британія від імені України. Премію за висвітлення «Євробачення-2023» здобула виробнича група BBC Studios / BBC One. Нагороду BAFTA отримала ведуча пісенного конкурсу Ганна Ваддінґем. Разом із командою ВВС на сцену також піднялася співведуча, українська співачка Юлія Саніна.

У цій же номінації «Євробачення-2023» змагалося з концертом до коронації короля Чарльза, що відбувся торік у травні, та щорічним Королівським фестивалем пам’яті Британського легіону.

Церемонія нагородження премії BAFTA відбулася у неділю, 12 травня, у Королівському фестивальному залі в Лондоні.

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня 2023 року у Ліверпулі відбувся гранд-фінал "Євробачення-2023", організований від імені України. Загалом за перемогу змагалися 26 представників країн-учасниць. Пісенний конкурс торік приймала Велика Британія, бо через повномасштабну війну Росії в Україні його проведення в нашій країні було неможливе. Україну представляв гурт TVORCHI, який посів в результаті шосте місце. Переможницею конкурсу стала співачка Loreen зі Швеції.

Читайте також: У Мюнхені показали фільм «20 днів у Маріуполі»

Пісенний конкурс «Євробачення-2024», який пройшов у шведському місті Мальме, завершився перемогою Швейцарії, а саме виконавця Nemo – це перша небінарна людина, яка виграла конкурс. Україна посіла третє місце, її представляли Alyona Alyona та Jerry Heil із композицією «Teresa&Maria».

Фото: BAFTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-