На Вінниччині до переліку нематеріальної культурної спадщини внесли шість елементів

На Вінниччині до переліку нематеріальної культурної спадщини внесли шість елементів

Фото
Укрінформ
Експертна рада внесла до переліку нематеріальної культурної спадщини (НКС) Вінниччини шість нових елементів.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

«На Вінниччині відбулося засідання експертної ради щодо внесення елементів нематеріальної культурної спадщини. За результатами засідання обласний перелік нематеріальної культурної спадщини поповнився шістьма новими елементами, які є традиційними для громад Вінниччини», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, елементами НКС Вінниччини, зокрема, визнано «Мʼякохідські мальовані килими» Джулинської громади, а також традиція приготування та споживання «Мамалиги зі смаженицею» Студенянської громади і традиція приготування весняно-літньої страви «Трусянка» в селі Василівка Ладижинської громади.

Також цього статусу набули обрядове дійство «Носіння кужеля» у селі Білашки Погребищенської громади, «Традиція виконання духової музики» села Борівка Чернівецької громади і «Традиція приготування та споживання пшоняних голубців у буряковому листі» села Бережанка Ободівської громади.

Як повідомлялось, у березні, розташований у Вінниці Стрілецький цвинтар вояків Галицької армії та армії УНР 1919 – 1920 років внесли до Переліку об’єктів культурної спадщини Вінницької області.

Читайте також: МКІП пропонує внести до списків ЮНЕСКО ще два елементи нематеріальної культурної спадщини

Обласний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини створений з метою збереження і фіксації правічних традицій, що є одним із чинників формування національної ідентичності та живої культури Вінниччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-