Люксембург надав €35 тисяч для підтримки українських митців

Люксембург надав €35 тисяч для підтримки українських митців

Укрінформ
Міністерство культури Великого Герцогства Люксембург вдруге надало 35 тисяч для підтримки українських митців у межах розпочатої минулого року співпраці з Українським культурним фондом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

Відповідно до підписаної угоди, отримані кошти спрямують на підтримку українських митців через грантову програму «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності», завдяки чому кількість потенційних цьогорічних переможців збільшиться.

Як зауважив виконавчий директор УКФ Владислав Берковський, фонд вкотре зарекомендував себе як ефективна та прозора інституція зі справедливим наданням фінансової підтримки. Підтвердженням цього є продовження співпраці УКФ з Міністерством культури Люксембургу, розпочатої в 2023 році.

«Пам’ятаймо, що Україна перебуває в умовах обмежених можливостей держфінансування через збройну агресію Росії, коли всі ресурси спрямовані на потреби військових. Тому ми докладаємо максимум зусиль, щоб кількість наших донорів постійно збільшувалася, і дякуємо тим, хто вже ним став», – додав він.

Читайте також: Карандєєв розраховує на прозору й ефективну роботу Українського культурного фонду

Фінансування стипендіатів відбуватиметься відповідно до рейтингового реєстру, а етап переговорних процедур та підписання договорів із переможцями триватиме до 1 червня включно.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого рокувідбувся гастрольний тур Симфонічного оркестру Українського радіо країнами Бенілюксу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-