Скульптора Лідаговського прийняли до Королівського товариства британських художників

Скульптора Лідаговського прийняли до Королівського товариства британських художників

Укрінформ
Відомого українського скульптора Олександра Лідаговського, чиї вуличні скульптури й артоб'єкти можна зустріти в різних куточках Києва, прийняли до Королівського товариства британських художників.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Лідаговський виїхав з Києва разом із дружиною та донькою у лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ. 63-річний Лідаговський сподівався, що виїхав ненадовго, однак через деякий час друзі надіслали йому фото його розбомбленої російською армією майстерні. Тепер родина мешкає у Великій Британії.

«Починаючи з нуля тут, у Великій Британії, у статусі біженця, для мене було дуже важливо залишитися в професії, тому що я відчував, що втратив свій голос і мову, тому для мене було важливо не втратити свою професійну ідентичність», – сказав скульптор.

За його словами, почесне членство у Королівському товаристві британських художників стало хвилюючим і несподіваним.

«Я ще й дізнався цю новину в день свого народження, тож це було як подарунок», – зізнався скульптор.

Читайте також: Одеський скульптор та італійські дизайнери створили артоб’єкт із куль

Минулого року Лідаговський представив свою роботу на фестивалі скульптури у Winter Sculpture Park, а нещодавно став володарем однієї із п’яти премій фестивалю мистецтва та архітектури Lucca Biennale Cartasia. 

Скульптура українського митця «Політ ластівки» буде представлена в італійському місті Лукка. Ще одна робота Лідаговського - «Канатоходець» - буде виставлена на фестивалі вуличного мистецтва у британському місті Грейт-Ярмут у листопаді.

Як повідомлялося, у жовтні письменник Сергій Жадан був удостоєний премії Курта Тухольського, письменника обрала організація «Шведський PEN».

Фото: alexlidagovsky/Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-