У херсонському музеї ідентифікували ще три викрадені загарбниками картини

У херсонському музеї ідентифікували ще три викрадені загарбниками картини

Фото
Укрінформ
Працівники Херсонського художнього музею ідентифікували ще три викрадені російськими загарбниками картини.

Про це повідомив у Фейсбуці Херсонський художній музей, передає Укрінформ.

“Ідентифікація вкрадених творів мистецтва триває. Чергові три роботи вдалось розпізнати на кадрі з пропагандистського відеосюжету, знятого в Центральному музеї Тавриди у вересні 2023 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це роботи митців Івана Шульги "Рибалки на березі моря", Єфрема Зверькова "Похмурий день" та Венери Такаєвої "Дочка Гюзель".

На цьому кадрі також можна побачити ще три картини, що були ідентифіковані раніше, а саме: Ксенії Стеценко “Півонії, маки, виноград”, Анатолія Платонова “Гурзуф. Джерело”, Антоніна Фоминцева “Дніпровські плавні”.

У музеї наголосили, що на сьогодні вже вдалось ідентифікувати 100 робіт, які під час втечі з Херсона незаконно вивезли військові РФ.

Але це лише краплина в морі, менш як 1% вкраденого, зауважили в музеї, бо під виглядом так званої евакуації російські загарбники вивезли більш як 10 тисяч творів мистецтва.

У музеї також поінформували, що зі 100 ідентифікованих робіт 99 знаходяться в тимчасово окупованому Криму, в Центральному музеї Тавриди.

Читайте також: На деокупованих територіях пошкоджені 1795 закладів культури - Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники вивезли з музеїв Херсонської області близько 15 тисяч картин.

Викрадені з Херсонського художнього музею експонати загарбники привезли до тимчасово окупованого Сімферополя на фурах без номерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-