Ізраїль візьме участь у Євробаченні після зміни тексту пісні

Ізраїль візьме участь у Євробаченні після зміни тексту пісні

Укрінформ
Європейська мовна спілка (EBU) підтвердила, що Ізраїль буде допущений до участі в пісенному конкурсі "Євробачення 2024" після того, як текст пісні October Rain було змінено.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Оригінальна пісня October Rain співачки Еден Голан містила натяки на напади ХАМАС 7 жовтня і була заборонена за порушення правил політичного нейтралітету. Громадський мовник Ізраїлю погодився змінити пісню, яка тепер називається Hurricane і буде представлена цими вихідними.

В оригінальному тексті October Rain були такі рядки: "Не залишилося повітря, щоб дихати" і "Всі вони були хорошими дітьми, кожен з них". У пісні також згадується слово "квіти", яке в Ізраїлі є військовим жаргоном на позначення загиблих солдатів.

The Jerusalem post зазначає, що пісня Hurricane має ту ж мелодію, що і October Rain, змінений лише текст і назва.

У січні понад 1000 шведських артистів опублікували відкритий лист до EBU із закликом усунути Ізраїль від участі в конкурсі. Крім них, за відсторонення Ізраїлю на Євробаченні через війну проти ХАМАСу виступили артисти з Ісландії, Норвегії та Данії. У Фінляндії 1400 професіоналів музичної індустрії також підписали відповідну петицію.

Читайте також: Ізраїль погодився переглянути слова пісні для Євробачення, які нагадують про напад ХАМАС

Водночас акторка Хелен Міррен, гітарист групи Kiss Джин Сіммонс, телеведуча Шерон Осборн і співак Бой Джордж підписали відкритого листа, в якому закликали організаторів Євробачення дозволити Ізраїлю взяти участь у конкурсі.

Як повідомляв Укрінформ, пісенний конкурс Євробачення цього року відбудеться з 7 по 11 травня у шведському місті Мальме.

Фото: Shai Franco/Courtesy of Keshet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-